Polica privatnosti

****MAX2.goskvz.pravila-privatnosti******

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://max2-goskvz.hopto.org i pruža sve potrebne informacije u vezi natjecanja Max2. Organizator natjecanja je Gospodarska škola Varaždin. Adresa škole: Božene Plazzeriano 4.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Zbog lakše organizacije natjecanje prikupljamo sljedeće osobne podatke preko kontakt obrasca za prijavu: ime škole, OIB škole,  ime i prezime mentora, broj telefona mentora, elektronska adresa mentora, ime i prezime učenika (vrijedi i za polje prijave grupe učenika), naziv pjesme koja se izvodi, potrebna oprema za nastup. 

U slučaju ako se posjetitelj mrežne stranice želi pretplatiti na informativni listić MAX2  prikupljaju se sljedeći podaci: ime pretplatnika,  elektronska adresa pretplatnika. Pretplatnik dobiva elektronsku poštu  u kojoj mora potvrditi svoj pristanak za primanje informativnog listića .  Svojim pristankom odnosno izostankom pristanka prima odnosno ne prima informativni listić. Ako se primatelj želi odjaviti s liste primatelja to može preko  poveznice na dnu informativnog listića. Ovim postupkom automatski se odjavljuje s liste primatelja i podaci prilikom prijave za primanje informativnog listića se brišu.

Podaci se isključivo prikupljaju radi lakše organizacije natjecanja -broj natjecatelja i mentora radi tehničke organizacije natjecanja (raspored proba, potreba za smještajem, rekvizitima), izrade natjecateljskih lista, dodjele potvrda o sudjelovanju, zahvalnica i sl. 

Po izvornim postavkama WordPress ne prikuplja bilo koje osobne podatke o posjetiteljima, samo prikuplja podatke prikazane zaslonu korisničkog profila kod registriranih korisnika . Registracija korisnika je ONEMOGUĆENA.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Komenatari na stranici su ONEMOGUĆENI

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Na stranice se isključivo postavljaju slike natjecatelja i mentora s natjecanja , za koje je dobivena njihova privola. To isto vrijedi i za video materijale.

Kontakt forme

Po izvornim postavkama WordPress ne sadrži kontakt formu. Stranica koristi sljedeće dodatke : Ninja Forms za prijavu korisnika i Email Subscribers za primanje i slanje  informativnog listića. Ninja Forms prikuplja sljedeće podatke:  ime škole, OIB škole,  ime i prezime mentora, broj telefona mentora, elektronska adresa mentora, ime i prezime učenika (vrijedi i za polje prijave grupe učenika), naziv pjesme koja se izvodi, potrebna oprema za nastup.  Taj dodatak stvara sljedeće tablice u bazi podataka WordPress instalacije Max2:

  • {prefix}es_emaillist:  tablica sadrži elektronsku poštu , te ime i prezime primatelja
  • {prefix}es_notification: tablica sadrži sve objave koje su kreirane i poslane primateljima
  • {prefix}es_sentdetails: tablica sadrži podatke o objavama i informativnim listićima (“logovi”) koji su poslani primateljima
  • {prefix}es_deliverreport: tablica sadrži detaljne podatke o objavama i informativnim listićima (“logovi”)  koji su poslani primateljima

Ninja Forms dodatak  prikupljene podatke direktno povezuje s WordPressovim alatom  za izvoz i brisanje osobnih podataka tako da se po zaprimljenom zahtjevu putem elektronske pošte prikupljeni podaci mogu izbrisati za pojedinog korisnika ili mu se na zahtjev šalje datoteka koji sadrži sve njegove prikupljene podatke tijekom aktivnosti na stranici.

WordPress FileUpload dodatak prikuplja  GDPR privolu i promo video materijale za natjecanje . GDPR privola je nužna za objavu fotografija i video materijala na stranici. 

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Akismet dodatak prikuplja podatke posjetitelja koji komentiraju objave na stranicama koje koriste  Akismet anti-spam uslugu. Podaci koji se prikupljaju ovise o postavkama koje je podesio administrator stranice, ali uobičajeno se prikupljaju IP adresa korisnika, URL stranice , korisnički posrednik, zapis sa podacima o prethodno posjećenoj web stranici uz podatke koje je komentator izravno naveo kao ime i prezime, korisničko ime elektronska pošta i sam komentar. 

REGISTRACIJA I PRIJAVA KORISNIKA, PISANJE KOMENTARA I OBJAVA JE ONEMOGUĆENA.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

Po izvornim postavkama WordPress ne skuplja bilo kakve analitičke podatke. Stranica nema  instalirani WordPress dodatak koji pruža uslugu analitike.

S kime dijelimo vaše podatke

Prikupljeni podaci koriste se isključivoradi lakše organizacije natjecanja -broj natjecatelja i mentora radi tehničke organizacije natjecanja (raspored proba, potreba za smještajem, rekvizitima), izrade natjecateljskih lista, dodjele potvrda o sudjelovanju, zahvalnica i sl. Kontakt podaci mentora služe komunikaciji s organizacijskim timom MAX-a. Prikupljeni podaci se ne koriste u promidžbene svrhe i ne ustupaju trećoj strani kako bi se ostvarila ikakva financijska korist

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

PISANJE KOMENTARA I OBJAVA JE ONEMOGUĆENO.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

REGISTRACIJA I PRIJAVA KORISNIKA JE ONEMOGUĆENA.

Prikupljeni podaci preko obrasca za prijavu na natjecanje korišteni za organizaciju natjecanja briše se nakon 30 dana.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama  putem kontakt adrese elektronske pošte  Tehnička podrška. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

PISANJE KOMENTARA I OBJAVA JE ONEMOGUĆENO.

REGISTRACIJA I PRIJAVA KORISNIKA JE ONEMOGUĆENA.

Gdje šaljemo vaše podatke

Podaci se ne šalju i ustupaju trećoj strani u bilo kakve svrhe.

Kontakt informacije:

max2.goskvz@gmail.com

Kako štitimo vaše podatke

Prijave putem obrasca i prijenos podataka je šifriran https protokolom.

 

******    MAX2.goskvz.pravila-privatnosti ******