Max2.Info

Talent show na njemačkome jeziku u kojem sudjeluju srednje  škole  svih  županija Republike Hrvatske , a dobrodošli su i gosti iz inozemstva.

Organizatori  natjecanja su Europski kulturni krug i Gospodarska škola Varaždin uz potporu Županije  i Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, a nadamo se i drugim sponzorima:-))

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjoškolskog uzrasta. Dobna granica za sudjelovanje ne postoji, pa tako učenici cijele škole mogu biti dio projekta.

Zainteresirani učenici mogu se natjecati  u različitim kategorijama – pjevanje, ples, gluma, komedija i drugi talenti, pod uvjetom da postoji jasna povezanost s njemačkim jezikom.

Natjecanje se sastoji  od dva dijela:

Školski predizbor (casting)

– na kojem školski žiri odabire  predstavnika  koji će predstavljati svoju školu u  finalu

–  školski žiri određuje mentor  u dogovoru s ravnateljem škole

– datum održavanja „castinga“ određuje škola pod uvjetom da kandidati za finale budu određeni najmanje 14 dana prije finalne večeri

Finalni show (u Gospodarskoj školi Varaždin)

–  o pobjedniku odlučuju članovi stručnog žirija . Žiri  ima na raspolaganju određeni broj bodova koje može dodijeliti bilo kojoj školi,  a  žiriju ne mogu biti učenici koji nastupaju.

–  pobjednici dobivaju nagrade iz nagradnog fonda u koji svaka škola koja sudjeluje uplaćuje 100 kuna po učeniku natjecatelju.

– za sve kandidate Gospodarska škola Varaždin  osigurava termine za generalne probe

– finale  medijski prati Varaždinska televizija i  tiskani mediji

Zadaci  projekta:

– popularizacija njemačkoga jezika koji je na našim prostorima geografski, povijesno, kulturno i tradicijski najprisutniji svjetski „strani“ jezik

-senzibilizirati jezičnu svijest uz  pomoć glazbe i poticati  slušanje kao temelj za jezičnu kompetenciju

-jačanje samopouzdanja pri uporabi njemačkoga jezika

-upoznavanje učenika i profesora iz drugih škola  te „otvaranje vrata“ za druge buduće zajedničke projekte